Gyakran Ismételt Kérdések

Ha további kérdéseid vannak rendeléssel vagy termékeinkkel kapcsolatban, akkor írj nekünk a recobin@recobin.hu -ra vagy használd a "Kapcsolat" menüpontot legfelül. Munkanapokon 24 órán belül válaszolunk.


Az Ökuka 100%-ban magyar termék. Hazai papírból, hazai feldolgozással, hazai gyárban készül minden termékünk. Igyekszünk mind a szállítást, mind az előállítást környezetkímélő módon megoldani. A gyűjtőkön kívül cégünk ökológiai lábnyomát is csökkentjük ahol csak lehet.

Mindegyik modellünk 5 rétegű, újrahasznosított kartonból készült, ezért rendkívül strapabíróak. Van olyan SLIM modellünk, ami több mint 3 éve teljesít szolgálatot. Javasolt a kukákba műanyag vagy szövet zsákot tenni, így az élettartam jelentősen növelhető, ráadásul az ürítésük is egyszerűbb.

Mert kedvező árú! Termékeinket és szolgáltatásainkat úgy alakítottuk ki, hogy a szelektív hulladékgyűjtés pénzügyileg is fenntartható legyen.
Mert megtérül! A szelektív hulladékgyűjtés kiadáscsökkenést eredményezhet, a gyűjtő áranéhány hónap alatt megtérül
Mert rugalmasan alkalmazható! Intézményben, irodaházban, vagy rendezvényen is felhasználhatók. A gyűjtők modulosan egymás mellé helyezhetők, tetszőlegesen feliratozhatók.
Mert teljes körű tanácsadást nyújtunk ügyfeleinknek! Intézményre szabott megoldást kínálunk a hulladékmegelőzés és azújrahasznosítás terén. Szelektív hulladékgyűjtési rendszer tervezése, oktatás, hulladékgyűjtők biztosítása, elszállítás megszervezése.

Az ÖKUKA környezetbarát alapanyagból készült beltéri hulladékgyűjtő termékcsalád, amely megjelenésében és funkciójában is környezettudatos.
- Természetes alapanyagú, 100%-ban újrahasznosított, erősített kartonból
- hazai gyártmány
- pillepalack (PET), PP, papír, fém italosdoboz éskommunális hulladék gyűjtésére alkalmas
- tetszőleges felosztású beltéri szelektív szigetalakítható ki belőlük
- akár igény szerin egyedi megjelenésben, arculathoz igazítva

Ez függ attól, hogy már egy kész arculatot kapunk tőled, vagy nekünk kell megtervezni és természetesen attól, hogy hány darabot rendelsz. - Az általunk tervezett és nyomtatott kukák átfutási ideje ~2 hét. - Ha már meglévő design-t szeretnél nyomtatással, akkor általában ~1 hét. - Meglévő design és matricázás esetén pedig pár nap

Az Ökuka termékek környezetbarát alternatívát kínálnak a műanyagból vagy fémből készült szelektív hulladékgyűjtők helyett. Gondoltál már arra miből készült a meglévő irodai vagy otthoni kukád és hogy mi lesz a sorsa? Az Ökuka gyűjtőit az életciklusuk végén könnyedén újrahasznosíthatod!

Annak érdekében, hogy a gyűjtő biztosan ne sérüljön vagy ne ázzon el, javasoljuk gyűjtőzsák használatát. Termékkínálatunkban találsz újrahasznosított műanyagból (PP azaz polipropilén) textilből és cordura anyagból készült hulladékgyűjtő zsákokat is.

Az Ökuka gyűjtői nem vízhatlanok, ezért kérünk vigyázz arra, hogy folyékony anyaggal ne érintkezzenek. Ha a gyűjtő teteje vagy oldala kismértékben koszolódik, egy száraz ruhával óvatosan töröld át a szennyezett részt.

Elsőként azt mérd fel, hogy mekkora a rendelkezésre álló hely, ahova szelektív gyűjtőt helyezhetsz el - a Termékek és szolgáltatások menüpont alatt minden gyűjtőnk méretét megtalálod. Érdemes úgy megválasztani a gyűjtő helyét hogy könnyen hozzáférhető legyen minden Ökuka használó számára. Második lépésként becsüld meg milyen mennyiségű hulladék keletkezik. Ha néhány fős irodába vagy háztartásba van szükséged szelektív gyűjtőre akkor valószínűleg elég, ha az ÖkukaMINI vagy az ÖkukaTRIAN termékünket választod. 10 fős iroda felett érdemes akár több beltéri gyűjtőszigetet is kialakítani!

Jótállást kizárólag a gyártásból eredő hibákra tudunk vállalni. Sérülés esetén kedvezményesen tudjuk cserélni az Ökuka tetejét, testét, vagy akár az egész gyűjtőt.