2015. június

A projekt célja egy hatékony szelektív hulladékgyűjtési rendszer bevezetése volt a UPC magyarországi központjába, amely a Haller Gardens irodaházban található. A főváros egyik legmodernebb irodaházának tartott Haller Gardens elengedhetetlen arculati eleme a környezeti tudatosság, a környezeti fenntarthatóság. Ehhez a törekvéshez járultunk mi hozzá azzal, hogy feltérképeztük az irodaház hulladékáramait, optimalizáltuk a hulladék gyűjtésének és elszállításának rendszerét, bevezettük a beltéri hulladékgyűjtő eszközök hálózatát, amelyeket a cég személyére szabottan, annak logóival láttunk el. A dolgozók és a takarítószemélyzet oktatásával, környezetvédelmi foglalkozással, az üzemeltetésnek nyújtott tanácsadással biztosítottuk a bevezetett rendszer hatékony működését. 

„Reuse és Recycling – kéz a kézben” – avagy a Recobin szelektív hulladékgyűjtő edények újragondolása. A projekt a Cseriti-vel való közös együttműködés eredménye, ami kapcsán logózott a Recobin kukákkal azonos méretű, adománygyűjtésre használt CSERITI BOX dobozok kerülnek munkahelyekre, intézményekbe. A kezdeményezés az adományok begyűjtésével az újrahasználatot tartja szem előtt. A dobozban gyűjtött tárgyak a CSERITI bolthálózatába kerülnek így a projekt szociális vásárlási lehetőséget biztosít a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok számára, ezáltal létrehozva egy pozitív hatást mind környezeti, mind társadalmi oldalról.

2016. június

A projekt keretein belül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem bizonyos épületeinek szelektív hulladékgyűjtési rendszerét építettük ki, valósítottuk meg. A rendszer bevezetéséhez és optimális működéséhez az épületek hulladékáramait elemezve jutottunk el. A megfelelő szelektív beltéri gyűjtési- és elszállítási szisztéma kialakítása nem csak költségcsökkenést jelent az egyetemnek, hanem a hasznosítható hulladékok eltérítése, kinyerése az intézmény környezetre gyakorolt terhelését is pozitívan befolyásolja, ezáltal csökkentve környezeti lábnyomát.

Ezen felül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, mint hazánk egyik legelismertebb egyetemének szempontjából meghatározó arculati elem a fenntarthatóságra való törekvés, az ehhez kapcsolódó akcióprogramok. A bevezetett szelektív hulladékgyűjtési rendszer hatékony működése érdekében monitoring tevékenységet is folytatunk az egyetem területén.